Jako że w każdej gastronomi, niezależnie czy jest to mały bar, czy też wielka restauracja wielką wagę przywiązuje się do higieny, nie może szczególnie dziwić to, że także urządzenia, jakim jest zmywarka, nie powinno w tym miejscu zabraknąć. I rzeczywiście lokale tego typu w większości stawiają na zmywarki, choć nie możemy też powiedzieć, że dokonują słusznego wyboru. Dziś na rynku takich urządzeń jest naprawdę pod dostatkiem, ale należy zauważyć, że nie wszystkie są sobie równe. Jeśli zależy wam na jakości i chcecie mieć pewność, że żadna bakteria nie pozostanie na talerzu, szklance czy sztućcu, powinniście zainteresować się zmywarko-wyparzarkami. Czym w związku z tym charakteryzują się te maszyny stanowiące wyposażenie gastronomii?
Najwyższa jakość
Zwykłe zmywarki sprawdzają się w naszych domach. Jednakże w lokalach gastronomicznych tak dobrze już nie jest i możemy mieć do nich wiele zastrzeżeń. Dlatego też warto jest postawić na sprzęt dający lepszy efekt i niemal 100-procentową gwarancję, że żadna bakteria nie pozostanie na zmywanych naczyniach. Daje nam ją zmywarko-wyparzarka, która nie tylko czyści naczynia, ale także następnie je wyparza.
Cechami charakterystycznymi takich urządzeń są między innymi wyższa temperatura mycia, intensywniejszy strumień wody, głęboko tłoczona komora mycia pozbawiona złączy i kantów oraz łatwa w utrzymaniu czystości dysza.
Przeczytaj także:
Kosze do segregacji śmieci pod zlewozmywak – jakie wybrać?Na jaki model postawić?
Jednak, jako że nie są to produkty, które cieszą się duża popularnością także i wiedza Polaków na ich temat jest mocno ograniczona. Jeżeli mielibyśmy więc coś wam zasugerować, w głównej mierze polecilibyśmy zmywarko-wyparzarki, które cechują się krótkim czasem trwania cyklu, niskim zużyciem wody, wydajnością mycia, dużą możliwą wysokością naczyń, które możemy w niej umieścić oraz materiałem, z jakiego maszyna ta jest zbudowana. Biorąc pod uwagę powyższe czynniki, jesteśmy pewni, że uda ci się znaleźć sprzęt, który perfekcyjnie wkomponuje się w twój lokal.
ja zdecydowałam się na zakup wyparzarki po restauracji, która się zamykała