Menu Zamknij

Wyposażenie kawiarni – ekspres gastronomiczny

Wyposażenie kawiarni – ekspres gastronomiczny

Bardzo często domowe ekspresy do kawy to skomplikowana technologia i niesamowita precyzja przygotowywania ulubionego napoju. Nie inaczej jest w przypadku ekspresów gastronomicznych. W ich wypadku oprócz precyzji mielenia kawy, a także serwowania idealnie powtarzalnej filiżanki napoju, liczy się również wydajność, a także absolutna niezawodność. Ewentualna awaria sprzętu może bowiem oznaczać spore problemy dla kawiarni.

                Bardzo często domowe ekspresy do kawy to skomplikowana technologia i niesamowita precyzja przygotowywania ulubionego napoju. Nie inaczej jest w przypadku ekspresów gastronomicznych. W ich wypadku oprócz precyzji mielenia kawy, a także serwowania idealnie powtarzalnej filiżanki napoju, liczy się również wydajność, a także absolutna niezawodność. Ewentualna awaria sprzętu może bowiem oznaczać spore problemy dla kawiarni.

Ekspres – serce każdej kawiarni

                Pomijając kawiarnie, które wykonują kawę metodami tradycyjnymi tudzież alternatywnymi, ekspres do kawy stanowi centralny punkt niemal każdego lokalu tego typu. Ekspres taki musi być sprawny, szybki, niezawodny, a także gwarantować w miarę możliwości powtarzalną kawę. Klienci bowiem przywiązują się do smaku i receptury, a więc w ten sposób zadowolimy ich jeszcze bardziej.

Kosz ze stali nierdzewnej z pedałami

Przeczytaj także:

Kosze do segregacji śmieci pod zlewozmywak – jakie wybrać?

Ekspresy gastronomiczne – profesjonalne, szybkie, ciche

                Ekspresy do gastronomii są bardzo szybkie, wydajne, ciche, a przy tym stosunkowo proste w obsłudze. Chodź w tym konkretnym przypadku będziemy musieli za każdym razem przeszkolić nowego pracownika z jego obsługi. Wynika to z faktu iż większość ekspresów gastronomicznych mocno się od siebie różni i próżno szukać to jakiegokolwiek standardu. Ich zadaniem jest przede wszystkim przygotowanie za każdym razem filiżanki kawy zgodnej z naszą recepturą. Aby tak się jednak stało urządzenie może wymagać pewnego rodzaju kalibracji oraz ustawienia. Warto pamiętać również o tym, że ekspresy gastronomiczne, podobnie jak te domowe wymagają od nas regularnego czyszczenia i konserwacji

Dedykowany serwis i konserwacja ekspresów kawowych

                Zwykle w miejscu, w którym kupujemy nasz ekspres gastronomiczny, zostanie nam zaproponowane również jego serwisowanie, obsługa gwarancyjna, a także usługi dodatkowe. Może być to chociażby regularne czyszczenie ekspresu. Warto korzystać z tego typu rozwiązań, ponieważ dobrze zakonserwowany, co pewien czas czyszczone ekspres do kawy będzie nam służył przez długie lata bezawaryjnie, dając wiele radości klientom naszej kawiarni. Profesjonalne wyposażenie gastronomi znajdziesz w https://teges.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.