Pojemniki na sałatki mogą być ciekawym dodatkiem do oferty restauracji ale nie tylko. W czasach, kiedy każdy chce jeść zdrowo, mogą okazać się ciekawym rozwiązaniem…
Sushi zyskało wielu fanów w Polsce. Powstało wiele restauracji, które specjalizują się tylko i wyłącznie w przygotowywaniu tego przysmaku w wielu wariantach. Oprócz istoty, czyli…
Wśród różnych rodzajów urządzeń do przygotowywania kawy można wymienić w szczególności ekspresy kolbowe. Warto dowiedzieć się na ich temat nieco więcej, a także zapoznać się…
Dziś dowozy gotowych potraw z restauracji i cateringu cieszą się ogromną popularnością. Aby dania mogły szybko i bezpiecznie dotrzeć do klientów potrzebne są opakowania jednorazowe…
Bardzo często domowe ekspresy do kawy to skomplikowana technologia i niesamowita precyzja przygotowywania ulubionego napoju. Nie inaczej jest w przypadku ekspresów gastronomicznych. W ich wypadku…
Wymienić można wiele okazji, których świętowanie trudno sobie wyobrazić bez tortu. Chrzciny, komunia, urodziny i wesele – to tylko najważniejsze przykłady. Obecnie ogromnym ułatwieniem jest…
Serwując różne rodzaje alkoholi, warto pamiętać o tym, aby podać je w odpowiednich kieliszkach. Jaki kieliszek będzie najlepszy do wina, a jaki do koniaku? Podanie…
Włożenie talerza do piekarnika na kilka minut może dłużej utrzymać ciepło danego posiłku, ale prawdopodobnie zastanawiasz się, jakie modele możesz tam umieścić. Jeśli tak jest,…
Świetne receptury i dobrej jakości składniki stanowią tylko część sukcesu. Niebagatelne znaczenie ma również sprzęt, w jaki wyposażony jest lokal. Ten może nie tylko skrócić…
Na charakter restauracji składają się trzy elementy: świetne jedzenie, przyjazna obsługa i wyjątkowy wystrój. Ich spoiwem jest odpowiednio dobrana zastawa. Co to w praktyce znaczy?…